Προσφορεσ

Χαλκιδική

Νοτιανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η χερσόνησος τηςΧαλκιδικής. Αποτελείται από τρείς μικρότερες χερσονήσους, την Κασσάνδρα, την Σιθωνία και τον Aθω, σχηματίζοντας μία τρίαινα που διεισδύει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής είναι ο Πολύγυρος που απέχει μόλις 69 χιλιόμετρα απο την Θεσσαλονίκη.

Η ποικιλομορφία της περιοχής, και ο συνδυασμός των χρυσών ακτών, των κρυστάλλινων νερών και το πράσινο του δάσους καθιστά την περιοχή ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Η Χαλκιδική είναι τουριστικά αναπτυγμένη αξιοποιώντας τον φυσικό της πλούτο. Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και καταλύματα ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών.

Η Χαλκιδική έχει πλούσιο ιστορικό παρελθόν. Στο σπήλαιο των των Πετραλώνων βρέθηκαν ευρήματα που χρονολογούνται από το 700.000 π.Χ..

Τα Στάγειρα ήταν η γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη, δάσκαλος του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Η Κασσάνδρα πήρε το όνομα της από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο, η Σιθωνία από τον Σίθων (γιό του θεού Ποσειδώνα) και ο Αθως από τον μυθικό γίγαντα Αθω.

Τον 9° αιώνα ιδρύθηκε η πρώτη μοναστική κοινότητα στον Αθω και σήμερα αποτελεί την μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, πόλος έλξης για τους προσκηνητές.